Tallinna lapsiperheiden risteilykohteena

Tallinna lapsiperheiden risteilykohteena

Tallinnaan on lyhyt matka risteillen

old-city-harbour_mTallinna on suosittu risteilykohde suomalaisten keskuudessa, mutta sitä ei välttämättä mielletä sopivaksi matkakohteeksi myös lasten kanssa. Kaupunki tarjoaa kuitenkin nähtävää ja koettavaa myös lapsille ja lyhyen merimatkan ansiosta perillä ollaan nopeasti, mikä on monesti etu matkustettaessa lasten kanssa. Yöpyminen on Tallinnassa usein edullista myös perhehuoneissa, erityisesti, jos malttaa seurata hotellitarjouksia, joten Tallinnan matka ei tule välttämättä edes kovin kalliiksi, vaikka mukana olisi isokin perhe. Tällainen risteily tarjoaakin mukavan mahdollisuuden irtiottoon arjesta myös matkabudjetin ollessa pieni.

Tallinnan eläintarha

Tallinnan eläintarha on mielenkiintoinen koko perheelle sopiva vierailukohde, josta löytyy tavallisen eläintarhan lisäksi myös varta vasten lapsille suunnattu lasten eläintarha, jossa lapset pääsevät jopa silittämään joitakin eläimiä. Ruokinta-automaateista voi ostaa herkkupaloja vuohille, jotka pääsevät ulkoilemaan sään salliessa. Vuohien lisäksi lasten eläintarhassa on mahdollista nähdä kääpiökaneja, marsuja, koristekyyhkysiä, hamstereita, kilpikonnia, kanoja sekä alpakoita.

Varsinaisen eläintarhan eläinvalikoima on vielä tätäkin laajempi sisältäen erilaisia kaloja, lintuja, matelijoita, nisäkkäitä, kavioeläimiä, norsueläimiä, petoeläimiä, sorkkaeläimiä sekä vajaahampaisia. Jääkarhu on eräs eläintarhan mielenkiintoisimmista eläimistä, jonka touhut kiehtovat myös lapsivieraita.

Miia-Milla-Manda-lastenmuseossa näyttelyesineisiin saa koskea

Miia-Milla-Manda-nimisessä lastenmuseossa lapset pääsevät tutustumaan museon näyttelyesineisiin käsin koskettelemalla – museossa ei ole kylttejä, jotka kieltäisivät esineisiin koskemisen. Museo on Tallinnan kaupunginmuseon sivupiste ja se avattiin vuonna 2009. Sen erikoispiirre on, että lapset on otettu mukaan museon suunnittelutyöhön. Näyttelyt on suunniteltu 3-11 vuotta vanhoille lapsille ja niissä on käsitelty esimerkiksi ystävyyttä. Museorakennus sijaitsee alueella, jossa toimi 1930-luvulla lastenpuisto, jota kutsuttiin nimellä ”lasten paratiisi”.

Seikkailemaan Tallinnan vanhaankaupunkiin lasten kanssa

Tallinnan vanhaakaupunginosaa on joskus verrattu jopa postikorttiin ja sen historian havinaa sisältämä tunnelma tarjoaakin paljon mielenkiintoista nähtävää myös perheen pienimmille. Hyvä vaihtoehto tutustua vanhaankaupunkiin on kaupungin läpiajava Toomas-juna, joka on erityisen mieluinen kokemus juuri lapsille.

Nõmmen seikkailupuisto tarjoaa haastetta sekä lapsille että aikuisille

Nõmmen seikkailupuisto on liikunnallinen vierailukohde koko perheelle. Puistosta löytyy seikkailurata sekä aikuisille että lapsille ja ne on suunniteltu siten, että aikuinen voi liikkua lapsensa rinnalla hieman lasten rataa ylemmälle sijoitetulla omalla radallaan. Aikuisille suunnatut reitit ovat aidolla tavalla haasteellisia.