Välimeren risteilyt tarjoavat kiehtovia kohteita Euroopassa

Välimeren risteilyt tarjoavat kiehtovia kohteita Euroopassa

Venetsia hurmaa turistin Italiassa

venice-321271_960_720Adrianmeren rannalla Italian koillisosassa sijaitseva Venetsia on rakennettu yli sadalle toisiaan lähekkäin sijaitseville saarille. Yli kolmesataa siltaa yhdistää näitä saaria toisiinsa. Kuuluisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Pyhän markuksen tori, Pyhän Markuksen kirkko, dogen palatsi sekä Pyhän Markuksen torin laidalla sijaitseva kellotorni. Monelle turistille ensimmäinen Venetsiasta mieleen tuleva asia ovat varmastikin saarten väleihin sijoittuvat kanavat sekä niissä seilaavat gondolit. Venetsia uhkaa vajota pikkuhiljaa mereen, mutta tämän estämiseksi on kaupungissa ryhdytty erilaisiin toimenpiteisiin ja jotkut pitävät mahdollisuuksia pysäyttää vajoaminen kohtuullisen hyvinä. Venetsian tulevaisuudesta ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta.

Upea Rooma on yksi Italian suosituimmista turistikohteista

”Ikuisena kaupunkina” tunnettu Rooma on upea nähtävyys, jolla on vaiherikas menneisyys, onhan kaupunki jo lähes 3 000 vuotta vanha. Rooma on toiminut niin Rooman valtakunnan pääkaupunkina, katolisen kirkon valtakuntana, Italian yhdistyneen kuningaskunnan pääkaupunkina kuin nykyisen tasavallankin pääkaupunkina ja tarjoaa matkailijalle runsaasti henkeäsalpaavia nähtävyyksiä. Colosseum, Pietarinkirkko, Espanjalaiset portaat, Forum Romanum sekä Pantheon ovat vain muutamia esimerkkejä näistä kohteista. Kaupungin keskusta kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Espanjan Andalusiassa voi aistia historian havinaa ja paljon muuta

Etelä-Espanjassa sijaitseva Andalusia tarjoaa paljon nähtävää monipuolisten historiallisten vaiheidensa ansiosta. Suomalaiset matkustavat Andalusiassa yleisimmin Torremolinokseen, Fuengirolaan sekä Màlagaan. Andalusiassa on mahdollista kokea monia erilaisia elämyksiä auringonotosta kulttuurikohteiden ihasteluun ja lasketteluun. Se onkin alueena erittäin monipuolinen ja vaihteleva ja eräs Espanjan suosituimmista nähtävyyksistä, ellei jopa kaikkein suosituin, sijaitsee Andalusiassa Granada-nimisessä kaupungissa. Tämä nähtävyys on arabimystiikkaa huokuva Alhambran palatsialue, jossa matkailijasta tuntuu kuin hän olisi hypännyt keskelle Tuhannen ja yhden yön tarinoiden maisemia. Omanlaistaan tunnelmaa huokuvat arabikorttelit ovat myös näkemisen arvoisia. Sevilla on Andalusian kaupungeista myös sellainen, jota turistin ei kannata jättää väliin.

Ranskan Nizza on upea lomakohde

Ranskan kaakkoisosassa Välimeren rannalla sijaitseva Nizza perustettiin alunperin kreikkalaisten siirtokunnaksi ja se nimettiin ”Voitoksi” – Nikaiaksi. Kreikkalaisten jälkeen roomalaiset saapuivat nykyisen Nizzan alueelle. Nykyisinkin kaupungista on löydettävissä merkkejä roomalaisten vaikutusvallasta – tällaisia merkkejä ovat esimerkiksi roomalaisen kylpylän jäänteet. Ranskaan kaupunki liitettiin vuonna 1860.