Välimeren risteilyt tarjoavat kiehtovia vaihtoehtoja Afrikan mantereella

Välimeren risteilyt tarjoavat kiehtovia vaihtoehtoja Afrikan mantereella

Välimeren kohteita

Carnival-Freedom-Cruise-ShipVälimerellä on useita kiehtovia kohteita, joihin tehdään Euroopasta risteilyjä. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi Marokko, Tunisia, Algeria, Malta, Kanariansaaret, Italia, Kreikka, Ranska, Espanja ja Albania. Osa näistä hurmaavista kohteista sijaitsee Afrikan mantereella.

Casablanca hurmaa Marokossa

Casablanca sijaitsee Marokossa, vaikka sen nimi onkin espanjankielinen tarkoittaen Valkoista taloa. Kaupunki löytyy Marokon pohjoisrannikolta ja se on asukasluvultaan miljoonakaupunki sekä Afrikan suurimpia kaupunkikeskittymiä. Lisäksi se on Marokon merkittävin satamakaupunki sekä sen talouselämän keskipiste. Erityisen tunnettu kaupunki on samannimisestä klassikkoelokuvasta sekä suuresta moskeijastaan.

Alger on hieman tuntemattomammaksi jäänyt upea miljoonakaupunki

Sahelin kukkuloilla Algerinlahdella sijaitseva Algerian pääkaupunki Alger on monella matkailijalle melko tuntematon kohde, mutta joidenkin risteilyjen kautta on mahdollista päästä tutustumaan myös tähän Välimeren helmeen. Pääkaupungin on kuvailtu joskus muistuttavan ihan amfiteatteria. koska Algerinlahtea reunustavat kukkulat aukeavat sekä pohjoiseen että itään teatterin tavoin. Arabiaksi kaupungin nimi tarkoittaa saaria ja tämä nimi juontaa juurensa Algerinlahdessa aikaisemmin sijainneisiin pieniin saariin.

Kasbah, Algerin vanhakaupunki, on yksi pääkaupungin mielenkiintoisista turistikohteista ja se on yksi Unescon maailmanperintölistan kohteista. Kasbahissa turisti voi tutustua vanhaan moskeijaan, linnoitukseen sekä osmanien tyylillä rakennettujen palatsien jäänteisiin.

”Kahden leijonan” Oran on mielenkiintoinen kohde Algeriassa

900-luvulla perustettu Oran sijaitsee reilun 400 kilometrin päässä maan pääkaupungista Algerista. Sen nimi on berberinkielinen ja tarkoittaa ”kahta leijonaa”. Kaupungin nimeen liittyy jännittävä tarina: leijonanmetsästäjän kerrotaan antaneen kaupungille sen nimen metsästettyään leijonia kauniissa Oranin vuoristossa. Kaupungin nimen merkitys näkyy esimerkiksi kaupungintalolla, jonka pääovelta löytyy kaksi suurta leijonapatsasta.

Oran on ollut sekä espanjalaisten, ranskalaisten että ottomaanien hallinnassa ja sen yksi kuuluisimmista nähtävyyksistä on Santa Cruzin vuoren rinteellä sijaitseva 1500-luvulla rakennettu linnake.

Tunisiassa sijaitseva Tunis toivottaa vierailijat tervetulleiksi

Tunisan pääkaupunki Tunis sijaitsee lähellä aluetta, jossa muinoin sijaitsi kuuluisa Karthagon kaupunki. Nykyisin tuosta kaupungista on jäljellä ainoastaan rauniot. Tunisin medina kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Turisteille Tunis tarjoaa paljon nähtävää, kuten koristeellisia moskeijoita, mausoleumeja sekä suihkulähteitä. 1100-1500-luvuilla Tunisia pidettiin eräänä vauraimmista ja suurimmista islamilaisista kaupungeista. Tunisialla on pitkä perinne matkailualalla ja se toivottaakin vierailijat lämpimästi tervetulleiksi.